close
Szaszłyki z kurczaka w marynacie teriyaki

Szaszłyki z kurczaka w marynacie teriyaki

1 podwójna pierś z kurczaka
1/2 szklanki gotowego sosu teriyaki
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka ostrej papryki
kilka niedużych cebul pokrojonych w 1/2 cm plastry
duża kolorowa papryka pokrojona w kostkę ok 2×2 cm
kilka pieczarek przekrojonych na pół lub w ćwiartki ( w zależności od wielkości pieczarek)

Pierś umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. W misce wymieszać sos teriyaki z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i łyżeczką papryki, dodać pokrojoną w kostkę pierś. Schować na kilka godzin do lodówki. Zamarynowane mięso nadziewać na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z cebulą, pieczarkami i papryką.

Roladki z piersi z kurczaka z boczkiem

Sałatka z łososia i ryżu