close
Pizza z pomidorami na cieście francuskim

Pizza z pomidorami na cieście francuskim

1 opakowanie ciasta francuskiego
2 duże pomidory pokrojone w plasterki
garść listków bazyli
200 gram sera mozzarella

sos pomidorowy
4 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
po 1 łyżeczce suszonej bazyli i oregano
1/2 łyżeczki cukru

Ciasto rozwinąć z opakowania i przeciąć na 4 części. Ułożyć na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia, każdą z części posmarować sosem pomidorowym, wyłożyć ok 3/4 startej mozzarelli. Na wierzch ułożyć plastry pomidora, listki bazyli i posypać pozostałą mozzarellą, całość doprawić solą i pieprzem. Pieć w nagrzanym do 200-220 stopni C piekarniku przez ok 15 minut.

Zapiekane spaghetti z kulkami mięsnymi

Dyniowe muffiny