close
Grillowany łosoś w marynacie cytrynowo-czosnkowej

Grillowany łosoś w marynacie cytrynowo-czosnkowej

2 filety z łososia (ok. 250 gram każdy)
3 ząbki czosnku
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
sok z połowy cytryny
sól
pieprz
olej

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i wymieszać z solą i pieprzem. Dodać olej, sok z cytryny i natkę. Gotową mieszanką natrzeć łososia, przykryć folią spożywczą i odłożyć w chłodne miejsce na ok 1 godzinę.
Zamarynowaną rybę grillować na wysmarowanej olejem patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Piec z obu stron po ok 10 minut, aż ryba ładnie się zarumieni.
Podawać z pieczywem i grillowanymi warzywami.

Rolada z karkówki

Sałatka z brukułami i łososiem