close
Kotlety warzywno-sojowe

Kotlety warzywno-sojowe

gotowane warzywa (np marchewka, seler, brokuł, ziemniaki, pieczarki)
bułka tarta
jajko
granulat sojowy
wywar z warzyw
sól
pieprz
inne przyprawy np. chilly, curry itp
ilość porcji zależy od ilości użytych warzyw

1. Warzywa przecieramy lub przegniatamy

2. Granulat sojowy przygotowujemy według przepisu z opakowania (z wykorzystaniem wywaru z warzyw)

3. Warzywa i granulat przekładamy do miseczki, dodajemy jajka i przyprawy,

4. Formujemy kotleciki iobtaczamy je w bułce tartej, gdyby masa była zbyt płynna możemy do niej dodać trochę bułki tartej

5. Gotowe kotleciki smażymy na patelni

Możemy zastosować do każdego obiadu zamiast tradycyjnych kotletów z mięsa mielonego

Rajski przysmak

Sałatka z kurczakiem