close
Spaghetti z łososiem

Spaghetti z łososiem

200 gram makaronu spaghetti
150 gram świeżego łososia
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka tymianku
sól
pieprz
sok z cytryny
200 ml śmietany kremówki

Łososia umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posypać solą pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Na rozgrzanej oliwie obsmażyć łososiowe kostki. Przełożyć do garnka dodać śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek. Chwilę pogotować, doprawić solą i pieprzem
Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzić. Na talerze ułożyć makaron i polać sosem śmietanowo- łososiowym. Przed podaniem można udekorować danie świeżymi gałązkami tymianku lub natką pietruszki.

Sernik Zebra

Leczo