close
Zapiekana pierś kurczaka w czerwonym pesto

Zapiekana pierś kurczaka w czerwonym pesto

pierś kurczaka pokrojona w plastry
kilka łyżeczek czerwonego pesto
ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
pomidor
mozzarella ilość według uznania
sól, pieprz do smaku
oregano

Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Plastry piersi lekko posolić i opruszyć pieprzem, obsmażyć z obu stron na patelni grillowej (bez dodatku tłuszczu). Zdjąć z ognia i posmarować pesto wymieszanym z czosnkiem. W naczyniu żaroodpornym ułożyć plastry,na każdym położyć plastry pomidora, posypać startą mozzarellą i oregano. Zapiekać w piekarniku ok. 15min. Czas zapiekania uzależniamy od grubości mięsa i od tego jak długo smażyliśmy na patelni grillowej. Podawać z ulubioną sałatką warzywną.

Rolada z karkówki

Sałatka z brukułami i łososiem