close
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i tuńczykiem

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i tuńczykiem

300 gram makaronu razowego
1 paczka mrożonego szpinaku
150 gram sera żółtego
sól
pieprz
tymianek
2 ząbki czosnku

Makaron ugotować al dente. Tuńczyka odcedzić z oleju i lekko rozrobnić. Na patelni rozgrzać trochę oliwy, dodać rozmrożony szpinak i lekko podsmażyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek sól, pieprz, tymianek i chwilę jeszcze pogotować. W dużej misce wymieszać makaron ze szpinakiem i tuńczykiem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez ok 25 minut, pod koniec dodać mozarellę. Podawać z pomidorkami i siekaną cebulką.

Sałatka z makaronu, suszonych pomidorów i warzyw

Cobbler z rabarbarem i truskawkami