close
Pieczona ryba z warzywami

Pieczona ryba z warzywami

2 filety z ulubionej ryby
sól
pieprz
sok z cytryny
2 plastry cytryny
1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę
kilka gałązek natki pietruszki
kilka fasolek szparagowych ( u mnie mrożone) pokrojone w ok. 2 cm kawałki
2 arkusze papieru do pieczenia

Filety umyć osuszyć. Skropić rybę cytryną doprawić solą i pieprzem.
Na arkusz papieru do pieczenia położyć filet z ryby, posypać go połową papryki i fasolek. Dodać gałązki natki i jeden plasterek cytryny zawinąć rybę jak cukierem. Piec w nagrzanym do 190 stopni C piekarniku przez 20-25 minut. Podawać np. ziemniakami z wody i ulubioną surówką.

Roladki z piersi z kurczaka z boczkiem

Sałatka z łososia i ryżu