close
Pazibroda

Pazibroda

29 marca 2018kapusta wloskażeberkazupa1832Views

300 gram żeberek
500 gram ziemniaków
3-4 marchewki
2 pietruszki
kawałek selera i pora
500 gram kapusty włoskiej
ziele angielskie
liść laurowy
sól
pieprz
natka pietruszki
ok 3 litry wody

Do dużego garnka wlać wodę, włożyć umyte żeberka, zagotować, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, selera i pora 2-3 ziela angielskie i liść laurowy. Dodać 2 pokrojone marchewki i pietruszkę, pozostałe marchewki i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i również dodać wraz z poszatkowaną kapustą. Gotować aż kapusta będzie miękka. Doprawić przyprawami do smaku. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z chlebem razowym

Czekoladowy przekładaniec

Łatwy biszkopt