close
Cannelloni

Cannelloni

opakowanie makaronu cannelloni
0,5 kg mięsa mielonego
2 cebule
2 ząbki czosnku
0,5 kg pieczarek
oliwki zielone
puszka pomidorów krojonych w kostkę
koncentrat pomidorowy
30 dkg sera żółtego
2 szklanki mleka
2 łyżki mąki
1 łyżka masła
sól
pieprz
zioła prowansalskie

Farsz: Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, razem smażymy na oleju. Dodajemy pokrojone pieczarki, chwilę dusimy. Dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, dusimy i odstawiamy do wystygnięcia.

Sos: Mąkę rumienimy na maśle, wlewamy mleko, zagotowujemy. Dodajemy pomidory, koncentrat, doprawiamy do smaku (możemy dołożyć łyżkę musztardy).

Makaron nabijamy farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym. Resztę farszu wykładamy na wierzch, całość zalewamy sosem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, zapiekamy w 200oC, ok 1 godziny (aż makaron będzie miękki).

Omlet z kurkami

Kanapka zdrowotna